Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017






Αγαπητοί γονείς της Γ τάξης,
 όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από τα παιδιά, για το Σάββατο 01/04 στις 15:00 οι δασκάλες του Γ1 & Γ2 μαζί με τους μαθητές τους, ετοίμασαν μια Δράση Έκπληξη για όλους σας.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτάσετε εγκαίρως, κρατώντας 2 τρόφιμα από τη λίστα που έχει δοθεί και να παρακολουθήσετε - απολαύσετε ότι έχουν ετοιμάσει τα παιδιά σας.
Τα συσκευασμένα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν άλλη μέρα στη  Λέσχη  Αλληλεγγύης Κουκακίου εν ώρα σχολείου με τη συνοδεία των δασκάλων τους.


Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πρωτιά στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας!!!





Πρώτη στα 1.000μ κοριτσιών, ήρθε η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη, μαθήτρια του ΣΤ1, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2017, στα πλαίσια του Ημιμαραθώνιου Αθήνας.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Κουδούνια κουδουνάκια, ήχοι μαγικοί....

΄Τα παιδιά του Α2 παρακολούθησε στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κουδούνια κουδουνάκια, ήχοι μαγικοί, μουσικοί και χρηστικοί», που επικεντρώνεται στα κουδούνια και τη χρήση τους. Τα πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και επιχειρεί μία πρώτη επαφή με την μουσική παράδοση τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής Ελλάδας. 
Τα παιδιά μας σεργιάνισαν στην Αδριανού και επισκέφτηκαν το υπέροχο κτίριο του μουσείου με την εσωτερική του αυλή!!!




Στον τελικό η σκακιστική ομάδα του σχολείου

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!

6η Θέση και Πρόκριση της σκακιστικής ομάδας του σχολείου στην τελική φάση του σχολικού Πρωταθλήματος Αττικής!

Τα παιδιά του σχολείου μας τα κατάφεραν! 
Προκρίθηκαν στους τελικούς της Αττικής! 
6η θέση από τα 59 σχολεία που πήραν μέρος.
Μπράβο τους.

Τα τελικά Αττικής θα διεξαχθούν το Σάββατο, 18.03.2017. ΩΡΑ 13:00 στο THE MALL ATHENS ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΤΙΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ (3o επίπεδο).
Στην ομάδα μας συμμετέχουν οι ΜΑΚΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΒΙΣΕΝΤ ΙΝΕΣ (Στ τάξη), ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Ε τάξη) και ο ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑΣ (Β τάξη)


Ομαδικό Πρωτάθλημα Κεντρικού Τομέα Αθήνας

Τεράστια επιτυχία σημείωσε την Κυριακή 12/3/2017, η σκακιστική ομάδα καθώς κατάφερε παίζοντας εξαιρετικό σκάκι να κατακτήσει την 6η θέση ανάμεσα σε 59 ομάδες στο σχολικό πρωτάθλημα της Αθήνας και να κερδίσει με το σπαθί της την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τις καλύτερες σχολικές ομάδες όλου του νομού της Αττικής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα. Η ομάδα αποτελούμενη από τους Ανδρέα Μακρή, Ιάκωβο Θεοχάρη, Κων/νο Χατζημιχαήλ και Ινές Βισέντ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό πετυχαίνοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 5 αγώνες!
Τα τελικά αποτελέσματα του ομαδικού Πρωταθλήματος μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω link:
http://www.chess-results.com/tnr268474.aspx?lan=1

Ατομικό Πρωτάθλημα

Το Σάββατο 11/3/2017, στο Ατομικό Πρωτάθλημα που έγινε στο Mall πολύ καλή παρουσία είχε ο Ανδρέας Μακρής από την ΣΤ και ο Ιάκωβος Θεοχάρης από την Ε οι οποίοι με 4,5 νίκες στους 7 αγώνες. Πολλά συγχαρητήρια και στους "μικρούς" μας Νέστορα Θεοφίλου, Γιάννη Γλωσσιώτη, Παναγιώτη και Μάριο Κραβαρίτη, Γιάννη Τάκο και Μαριλέννα Πλήθα που συμμετείχαν και έδωσαν την ενέργεια τους στο Πρωτάθλημα.






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ



Την Παρασκευή 17 Μαρτίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας η παιδο-οδοντίατρος Αθανασία Χαλιάσου και η επισκέπτρια υγείας Ιλιάδα Τσίμα στο πλαίσιο Προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για τη σχολική χρονιά 2016-17.
Σκοπός του Προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές/τριες της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου σας, για έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική τους κοιλότητα και άμεση γραπτή ενημέρωση των κηδεμόνων τους.
Τα παιδιά συζήτησαν με τις ειδικούς πώς και πότε πρέπει να πλένουν τα δόντια τους, το ρόλο του οδοντιάτρου και τη σημασία του τακτικού προληπτικού ελέγχου!

Κρέπες αλά Γαλλικά!!!




Με πολύ κέφι και χαρά, οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’, μαζί με την καθηγήτριά τους των γαλλικών γιόρτασαν τις Απόκριες! 

Κατασκεύασαν μάσκες, έμαθαν πώς γιορτάζουν τις Απόκριες στην Γαλλία, έφτιαξαν και γεύτηκαν γλυκές κρέπες!!!

Vive le Carnaval!!!







Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ο μεγάλος περίπατος της ΄Αλκης και ...το σχολείο μας!


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ

Ένας κινηματογραφικός περίπατος στην πολυτάραχη ζωή και στο πλούσιο έργο της συγγραφέα Άλκης Ζέη με τον φακό της σκηνοθέτριας Μαργαρίτας Μαντά.
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣΣτο φετινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017 θα έχουμε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να δούμε το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά με τίτλο «Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης» («Alki’s long walk»). Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό περίπατο στον βίο και την πολιτεία της σπουδαίας συγγραφέα. Μέσα από τον φακό της, η σκηνοθέτρια παρουσιάζει τη ζωή της Άλκης Ζέη που κουβαλάει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα και το συγγραφικό της έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Κυρίαρχη είναι η μαρτυρία της ίδιας της Άλκης Ζέη, η οποία πλαισιώνεται από μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.
Η πανελλήνια πρεμιέρα θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, ενώ θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία προβολή το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. Και στις δύο προβολές θα παρευρεθεί η Άλκη Ζέη. Το ντοκιμαντέρ, μια συμπαραγωγή της Cosmote TV και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ, στο τμήμα Μνήμη/Ιστορία.
Δείτε ΕΔΩ το trailer του ντοκιμαντέρ.
Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και τη σελίδα του ντοκιμαντέρ στο facebook

Το ντοκιμαντέρ έχει γυρίσει η κυρία Μαργαρίτα Μαντά, παλιά μαθήτρια του 70ου ΔΣ Αθηνών. Επίσης, συμμετέχουν μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, E' και Στ τάξης που συζητούν με την 'Αλκη Ζέη μετά την παράσταση που δόθηκε προς τιμήν της. Η παράσταση βασίστηκε σε αποσπάσματα της «Μωβ Ομπρέλας» και στο «Μεγάλο περίπατο του Πέτρου» και ανέβηκε από την περσινή Ε1 με τη βοήθεια της θεατρολόγου του σχολείου, Ιωάννας Βιδάλη.

Το τρέιλερ της ταινίας μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://vimeo.com/205566380

Συνέντευξη με...αγάλματα!!!!